CHOEAEDOL Oylama Rehberi

Choeaedol Nedir?

Choeaedol genelde fanların yeterli miktarda oy vermesi ile oy verilen sanatçının adına bağış yapması ile ünlü olan bir uygulama. Bizi ilgilendiren kısmı ise bu uygulamada zaman zaman Gaon, SOBA/AAA gibi ödül törenlerindeki Popularite Ödülü gibi ödüllerin oylamalarının yapılması.

Oylamada oy vermek için kullanılacak olan Kalpleri toplamak çok kolay olduğu için şimdiden biriktirmeye başlamalıyız çünkü unutmayın, uygulamanın bize kolay olması demek rakiplerimize de kolay olması demek. 


Nasıl Hesap Açılır?

1- Hesap açmaya başlamadan önce uygulamayı indirmemiz gerekiyor.

İndirme linki için tıklayabilirsiniz.

2- Uygulamayı açtığınızda karşınıza bu ekran çıkacak, sağ üstteki çarpı işaretine tıklayın.


3- Buradaki sosyal medya hesaplarından herhangi birini kullanarak giriş yapabilirsiniz.


4- İşaretli kutucuklara tıklayıp en alttaki "Sonraki adım" yazan kutuya tıklayın.


5- İlk boşluğa bir kullanıcı adı girin. İsterseniz ikinci boşluğa bizim hesabımızın adını girerek kalp alışverişi yapmak için bizi arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. 


6- Giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.


7- İşaretli "Henüz 'Benim İdolüm' yoktur" yazısına tıklayın. Ardından profiliniz açılacak, burada da aynı yazıya tıklayın.



8- Boşluğa Stray Kids yazarak Stray Kids'in profilini bulabilirsiniz. Yanındaki kalbe tıklayarak da 'Benim İdolüm' olarak Stray Kids'i seçebilirsiniz.


Nasıl Oy Toplayabilirim?

Daily Heart/Günlük Kalp Toplama

* Günlük kalpler her gün saat 17.30 TSİ'de kendiliğinden yok olur, bu yüzden gün içinde kullandığınızdan emin olun.

1- Uygulamaya her gün girerek 100 Günlük Kalp kazanabilirsiniz.


2- Arkadaşlarına kalp gönderip onlardan kalp alabilirsiniz. Bunun için ana sayfanın sağ üst köşesindeki işaretli simgeye tıklayın. 


    Ardından açılacak sayfadan arkadaşlarını görebilirsiniz. Sağ üst köşeden arkadaş listenizden birini çıkarabilirsiniz. Arama çubuğundan arkadaş arayıp ekleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızın adının yanındaki kalbe tıklayarak onlara kalp gönderebilirsiniz. Arkadaşlarınızın size gönderdiği kalpleri ise sağ alt köşesinde gri bir aşağı dönük ok olan kalbe tıklayarak toplayabilirsiniz. Bir günde en fazla 300 kalp gönderebilirsiniz.


Not: En alttaki kısımdan arkadaş davet edebilirsiniz. Sizin verdiğiniz link ile giriş yapan her arkadaşınız için 1000 Kalp kazanabilirsiniz.

3- Hot Time Login dedikleri bir saat aralığı var. Her gün 14-17.30 TSİ arasında uygulamaya giriş yaparsanız 30 Günlük Kalp kazanabilirsiniz.

4- Her seviye atladığınızda seviyenize bağlı olarak Günlük Kalp kazanabilirsiniz. Seviye atlamak için de oy kullanmanız gerekiyor.

5- Heart Boxes/ Kalp kutularını her 4 saatte bir kullanarak 10, 20,100 ya da1000 şeklinde Günlük Kalp kazanabilirsiniz. Bunun için ana sayfanın üst kısmından "Benim Idolüm" kısmına gelin ve Stray Kids'in üstüne tıklayın.


    Ardından resmi olan herhangi bir posta tıkladığınızda resmin üst tarafında üzerinde Soru İşareti (?) olan bir kalp çıkacak. Bu kalbe tıklayarak 10, 20,100 ya da1000 şeklinde Günlük Kalp kazanabilirsiniz.



 Ever Heart/Süresiz Kalp Toplama

*Süresiz Kalpler kendiliğinden yok olmaz, bu yüzden oylama gününe kadar biriktirebildiğiniz kadar çok Süresiz Kalp biriktirmeye çalışın.

1- Günde en az 100 Günlük Kalp ile oy kullanırsanız bonus olarak Süresiz Kalp kazanırsınız. (Oy vermeyi postun devamında anlatacağız.)

2- Video reklamı izleyerek Süresiz Kalp kazanabilirsiniz. Bunun için ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.


    Ardından "Ücretsiz kalp doldurma" seçeneğine tıklayın. 


    Buradaki ilk seçeneğe tıklayarak reklam izleyebilirsiniz. 1 reklam 40 Süresiz Kalp ediyor ve her 30 dakikada en fazla 5 reklam izleyebilirsiniz.

    İkinci seçenekte ise belirtilen uygulamayı indirip günde bir kere girerek 100 Süresiz Kalp kazanabilirsiniz.


3- Quiz çözerek Süresiz Kalp kazanabilirsiniz. Bunun için ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.


    Ardından "Idol Quiz "seçeneğine tıklayabilirsiniz. Günde 3 kez bu quizleri çözebilirsiniz.


4- HD fotoğraf, YouTube/Vlive/Naver linkleri paylaşaral 100 Süresiz Kalp kazanabilirsiniz. Bunun için ana sayfanın üst kısmından "Benim Idolüm" kısmına gelin ve Stray Kids'in üstüne tıklayın. 


    Ardından sağ alttaki işarete tıklayın.


    İlk boşluğa yazıyı ya da linki ekleyebilir ve ikinci seçenekten HD fotoğraf seçip en alttaki "Gönder" yazısına tıklayarak paylaşım yapabilirsiniz.


5- Hot Time Post Reward dedikleri bir şey var; Saat 14-17.30 TSİ arasında post paylaşımı yaparsanız 100 Süresiz Kalp kazanabilirsiniz.

6- Postunuz popüler hale gelirse ve verdiğiniz oyların sayısına göre oylama bonusu alabilirsiniz.

Nasıl Oy Verilir?

*Ana sayfadaki "Erkek Grupları" kategorisinden Stray Kids'i seçerek oy verebilirsiniz FAKAT Stay'lere daha fazla kalp kazanabilmek adına önerilen şey KENDİ POSTUNUZA ya da STAYLERİN postuna oy vermektir. Eğer kendi postunuza oy verirseniz verdiğiniz oyun %20'sini bir Stay'in postuna oy verirseniz verdiğiniz oyun %10'unu bonus olarak kazanırsınız. İkisini de anlatacağız.

Stray Kids'e oy verme:

1- Ana sayfanın üst menüsünden Boy Group/ Erkek Grubu kısmına gelin ve Stray Kids'e ait kalp işaretine tıklayın. (Boy Member/ Erkekler Üye kısmından bireysel olarak üyelere de oy kullanabilirsiniz)


2- Ardından yalnıza sadece Günlük Kalp'lerinizi vermek için Daily ALL/ Günlük TÜMÜ seçeneğine tıklayın ve OK/Tamam yazısına tıklayarak onaylayın.

ÖNEMLİ: Oylamalar açılana kadar yalnıza Günlük Kalplerinizi kullanın.


Postlara Oy Verme:

*Burada önemli olan şey eğer kendi postunuza oy vermeyecekseniz mutlaka Stray Kids için oy kullanacağını bildiğiniz birinin postuna oy verin. Dilerseniz bizim (Skz Magazine Tr) ya da StayVotingZone 'un postlarına oy verebilirsiniz.

1- Ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.



2- Profilinizin üstüne tıklayın.


3- Buradan kendi postlarınızı, eğer başka birinin profilinde iseniz ve bu kişinin profili açıksa onun postlarını görebilirsiniz. İstediğiniz bir tanesinin üstüne tıklayın.

4- Postun altındaki "Vote" seçeneğine tıklayarak postunuza oy verebilirsiniz. 
ÖNEMLİ: Yalnızca Günlük Kalplerinizi kullanmayı unutmayın.


Sıkça Sorulan Sorular:

❔: Oylarım kendiliğinden yok olur mu?

-Daily Hearts/Günlük Kalpler her gün saat 17.30 TSİ'de yok olur. Ever Hearts/Süresiz Kalpler kendiliğinden yok olmaz.

❔: Başka hesap açabilir miyim? Hesaplarımın arasında geçiş yapabilir miyim?

-Bu konuda kesin bir bilgimiz yok. Uygulama en fazla 3 hesap kullanabileceğimizi söylüyor fakat hesap değişikliğinin nasıl yapıldığına dair bir bilgi mevcut değil. Biliyorsanız yorum olarak yazabilirsiniz.

/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar