IDOL CHAMP Oylama Rehberi

 Idol Champ Nedir?

*Idol Champ özellikle Show Champion Pre Voting'inin yapıldığı bir uygulama. Stray Kids yeni bir şarkı çıkarttığında Show Champion'da ödül alabilmeleri için Idol Champ'te devamlı olarak oy biriktirmemiz gerekiyor.

*Show Champion dışında Idol Champ'te çeşitli reklam ödülleri olan farklı konseptlerde oylamalar da açılıyor. Bu reklam ödüllü oylamalar Stray Kids'in Kore'de tanınması açısından önemli.

Nasıl Hesap Açılır?

1- Hesap açmaya başlamadan önce uygulamayı indirmemiz gerekiyor. 

App Store indirme linki için tıklayınız. 

Play Store indirme linki için tıklayınız.

2- Uygulamaya girdikten sonra hesap açmak için dilediğiniz bir sosyal medya hesabı seçin.

3- "ALL agree" yazan seçeneğin yanındaki tik işaretine tıklayıp, eğer istiyorsa, reCAPTCHA doldurun ve ardından alttaki "confirm" yazısına tıklayın.

4- Arama çubuğuna Stray Kids yazıp üstüne tıklayın. Ardından gelecek "Check out your BIAS." ekranında Stray Kids'i seçip alttaki "Start" seçeneğine tıklayın.



5- Son adımda ise bir kullanıcı adı girip boşluğun yanındaki tik işaretine basmanız gerekiyor.


Nasıl Oy Toplayabilirim?

Ruby/Kırmızı Kalp// Chamsim

1- Alt menüden "Vote" kısmına gelin ve sağ üst köşedeki "Shop" simgesine tıklayın. 

2- Üst menüden "Free" sayfasına girin. İlk iki seçenekte reklam izleyerek Ruby kazanabilirsiniz.

3- Ruby kullanarak oy verdikçe seviyeniz artar. Her seviyeniz arttığında hesabınıza ücretsiz Ruby verilir. Seviyenizi kontrol etmek için alt menüden "Home" sayfasına girin. Ardından sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye tıklayın.

4- Chamsim'lerinizin olduğu kısımdaki "My" yazısına tıklayın.

5-  "FOR THE NEXT LEVEL" çubuğu her dolduğunda seviye atlarsınız.

6- YALNIZCA GÜNDE 1 KERE "Topluluk"a mesaj atarsanız 20 Ruby kazanabilirsiniz. Bunun için alt menüden "Community" sayfasına gelin ve sağ alttaki mesaj işaretine tıklayın.

Not: "Chart" sayfasında art arda 5 gün boyunca Stray Kids için oy kullanmazsanız bu özellikten yararlanamazsınız. Chart'da oy kullanmayı en sonda anlatacağız.

Mavi Kalp/ Chamsim

1- Uygulamaya her gün giriş yaparak 10 Mavi Kalp kazanabilirsiniz. Bunun için ana sayfaya gelip sağ üst köşedeki alt alta 3 çizgiye tıklayarak yan menüyü açın. 

 

2- "Attendance" sayfasına girip girdiğiniz günün üzerine tıklayarak video izledikten sonra 10 Mavi Kalp kazanabilirsiniz. 



3- Nereden ne kadar Chamsim kazandığınızı görmek için yan menüden "My" sayfasına girip "Chamsim History" seçeneğine tıklayabilirsiniz.  

4- Oylamalara yorum yaparak ve oylama yorumlarından 30 tanesini beğenerek 20'şer Mavi Kalp kazanabilirsiniz. Yorum yapmak için herhangi bir oylamaya girin ve sağ alttaki "Add a comment" yazısına tıklayın.

Not: "Chart" sayfasında art arda 5 gün boyunca Stray Kids için oy kullanmazsanız bu özellikten yararlanamazsınız. Chart'da oy kullanmayı en sonda anlatacağız.

5- Quiz çözerek Mavi Kalp kazanabilirsiniz. Mavi Kalp miktarı Quiz'den Quiz'e değişiklik gösterebilir. Quizlere ulaşmak için alt menüden "Vote" sayfasına gelip sağ üstteki "Shop" simgesine tıklayın.


6- Ardından üst menüden Quiz kısmına gelin ve dilediğiniz bir Quiz'e tıklayın.


Not: "Chart" sayfasında art arda 5 gün boyunca Stray Kids için oy kullanmazsanız bu özellikten yararlanamazsınız. Chart'da oy kullanmayı en sonda anlatacağız.

Star

*Star'lar genelde bir sanatçı yeni şarkı/albüm çıkarttığında Idol Champ'in açtığı "Bağış Kutusu" için kullanılır. Yeterli miktarda Star verebilirsek Stray Kids adına Kore Hayvan Hakları Avukatlığı'na bağış yapılır. Star toplamak için;

1- Alt menüden "Vote" sayfasına gelin ve sağ üstteki "Shop" simgesine tıklayın.

2- Üst menüde "Free" kısmına gelin. Buradaki 3. seçenekteki reklamları izleyerek Star kazanabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Müzik programlarında ödül alabilmek için açılan oylamada her hesabınızdan günden yalnıza 1 oy verebilirsiniz FAKAT eğer 5 gün üst üste Chart'da oy kullanırsanız bu sayı 3'e çıkar. Üstelik yorum yapabilmek, yorum beğenebilmek ve Quiz çözebilmek için de Chart'da 5 gün boyunca oy vermeniz gerekiyor. Chart'da oy vermek için;

1- Alt menüden "Chart" sayfasına gelin ve listeden Stray Kids'i bulup üstüne tıklayın.

2- "Enter amount of CHAMSIM" yazan yere vermek istediğiniz miktarı (çok vermek zorunda değilsiniz) yazıp alttaki "Confirm" yazısına tıklayın ve 5 gün boyunca her 24 saatte bir kere bunu yapmaya devam edin. 

Not: Kaç gün boyunca görmek için bir Quiz'i açmayı deneyin. Siz Chart'da her gün oy verdikçe bir sonraki günün üstünde "Clear" yazısı çıkacaktır. 


Nasıl Oy Verebilirim?

1- Alt menüden "Vote" sayfasına gelin ve aradığınız oylamayı bulup üstüne tıklayın.
(Örnek: BEST POSITION)


2- Adaylar arasından Stray Kids'i ya da Stray Kids üyelerini bulup o üyeye ait kalbe tıklayın. Bir oyun kaç Kalp olduğu ve bir günde en fazla kaç oy verebileceğiniz sıra adaylara gelmeden önce sağ köşede yazar.

3- Oy verdikten sonra altta mavi arka planlı bir yazıyla o gün için verebileceğiniz kaç oyunuzun kaldığı yazar.


Star Kullanarak Bağış Kampanyasına Katılma:

1- Alt menüden "Community" sayfasına tıklayın ve açılan Stray Kids profilindeki işaretli yere tıklayın. 


2- Üst menüden "Star Donation" sayfasına gelip işaretli seçeneğe tıklayın. 


3- İşaretli boşluğa ne kadar Star'ınız varsa / ne kadarını vermek istiyorsanız girip "Support" seçeneğine tıklayın. 


4- Çıkan onay ekranında "Yes" seçeneğine tıklayarak işleminizi onaylayın. 

Show Champion için ön oylaması için oy kullanma:

1- Öncelikle 1 cihazdan bir günde yalnızca 1 hesaptan oy kullanabilirsiniz. 

2- Eğer Chartta 5 gün boyunca oy kullanmadıysanız her gün sadece 1 oy verebilirsiniz, eğer Chartta 5 gün boyunca oy kullanmadıysanız her gün 3 oy verebilirsiniz. 

3- Oylama her gün 18 TSİ'de yenileniyor, bu yüzden oylama bitene kadar her gün oy vermeyi unutmayın. 

Sıkça Sorulan Sorular:

❔: Oylarım kendiliğinden yok olur mu?

- Kırmızı Kalp'ler ve Star'lar kendiliğinden yok olmaz FAKAT Mavi Kalp'ler aldığınız ayın sonunda kendiliğinden yok olur. Örneğin Temmuz Ayı'nda herhangi bir gün Mavi Kalp topladınız, Temmuz'un son günü bu Mavi Kalp'ler yok olur. Bu yüzden mevcut herhangi bir oylamada kullandığınıza emin olun.

❔: Başka hesaplar açabilir miyim? Hesaplarımın arasında geçiş yapabilir miyim?

-Yapabilirsiniz. Bunun için;

1- Alt menüden "Home" sayfasına gelin sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye basın.


2- CHAMSIM'lerinizin olduğu kısımdaki "My" yazısına tıklayın.

3- Sayfayı aşağı kaydırıp "Log Out" seçeneğini bulun ve tıklayın.

/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar