YOUTUBE STREAM REHBERİ

Stream Kuralları:

1- YouTube hesabınıza giriş yaptığınızdan emin olun. 

2- Videoyu arama çubuğunda aratarak bulup izleyin.
Örnek:


3- Videonun çıktığı ilk 24 saat özellikle Çalma Listesi kullanmamaya özen gösterin.

4- Videoyu tam ekranda izleyin. 

5- Videonun kalitesi en az 480p olmalı. Arada sırada alt yazılar arasında değişiklik yaparsanız da (kapatabilir, başka bir dili açarsanız) YouTube'un sizi bot algılaması zorlaşacaktır. 


6- Videonun ses seviyesi en az %50 olmalı. Sesli stream yapmak istemiyorsanız kulaklık takıp sesi yine en az %50 olacak şekilde ayarlayabilir ya da bilgisayardan stream yapıyorsanız cihazın sistem sesini kısabilirsiniz. YouTube'un sesinin en az %50 olduğundan emin olmayı unutmayın. 

7- Reklamları atlayabilirsiniz.

8- Video ile oynamayın. Durdurmayın, ileri veya başa sarmayın, geriye almayın ve hızını değiştirmeyin. Videonun açıldığı sayfayı yenilemeyin.

9- Videoyu üst üste izlemeyin. Araya toplamları en az 10 dakika edecek 3-4 farklı video koyun. Bu videolardan en az birinin farklı bir kanala veya sanatçıya ait olduğundan emin olun.

10- Birden fazla YouTube hesabınız varsa aralarında geçiş yapabilirsiniz FAKAT ilk izlediğiniz hesaba geri döndüğünüzde araya yine filtre videolar koymanız gerekecek.

11- Bir tarayıcıda birden fazla sekme açmayın. Farklı tarayıcılardan birer sekme açın.

12- Aynı anda birden fazla cihazda/tarayıcıda stream yapacaksanız her birinde farklı bir hesabınızın açık olduğuna emin olun.  

Not: YouTube IP adresi takibi yaptığı için 1 Wi-Fi IP'sine bağlı en fazla 2 cihaz kullanın.

13- Videoyu izlemeden önce beğenip yorum yapmayın. Bu spam olarak sayılır.

14- Videoyu tüm YouTube hesaplarınızdan mutlaka 1 kere izleyip beğenin.

15- Yorum yaparken art arda birçok kez yapmayın ve aynı şeyleri yazmayın. # ve emoji kullanmayın. Bunlar spam olarak sayılır ve izlenmelerimiz silinebilir.

16- Videoyu sosyal medya hesaplarınızda paylaşabildiğiniz kadar paylaşın.

17- Arama ve izlenme geçmişinizi silmeyin. 

18- Otomatik oynatmayı kapatın.

19- Stream için gömülü linkleri kullanabilirsiniz. Facebook, Twitter, Lyric sayfaları gibi videonun linkinin gömülerek paylaşıldığı "Embedded Link"lerden (gömülü linkler için tıklayın ) videoyu izlemek stream için yararlı olacaktır.


/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar