SPOTIFY STREAM REHBERİ

Spotify Streami Neden Önemli?

           Spotify'da yaptığımız streamler Billboard Global 200 ve Global 200 Amerika Hariç listelerini; Spotify'da ise Global Top 50, Haftalık Top 50 Şarkı/ Albüm listelerini etkiler.

Stream Kuralları:

1- Öncelikle stream yapmak için 'Premium' hesaba sahip olmanız gerekmiyor. Ücretsiz hesabınızdan da stream yapabilirsiniz fakat unutmayın;


    Ücretsiz Hesap ile yapacağınız 3750 Premium Hesap ile yapacağınız 1250 streame eşit olacaktır. Bu nedenle sürekli olmasa da yeni albüm/şarkı çıktığında Spotify Premium ücretsiz deneme sürümünü kullanmanız daha faydalı olacaktır.

2- Spotify Orijinal sürümünü kullanın. VPN ile girmeyin/ indirmeyin ve APK uygulamalar kullanmayın. 

3- En fazla 2-3 saat sürecek 'Çalma Listeleri' oluşturun. 

4- Bir Çalma Listesi'ni sık sık kullanmayın. Birçok Çalma Listesi arasında gezinin.

5- Çalma Listesi oluştururken stream yapılacak ana şarkıyı birçok kez ekleyebilirsiniz FAKAT iki aynı şarkı arasına en az 1'i başka bir sanatçıya ait olacak 3-4 adet şarkı eklemeniz gerekiyor. Listenin içinde de ayrıca 2-3 tane de K-POP olmayan şarkı bulunmalı (Art arda koymayın.).

6- Çalma Listesi hazırlarken birden fazla şarkıya odaklı bir liste hazırlayacaksanız eğer bu 'belirli şarkıların' sırasının aynı olmamasına dikkat edin.

Örnek Çalma Listesi: (5. ve 6. maddeler için Miroh ve Back Door odaklı)

Miroh > God's Menu > Başka Sanatçıya Ait Bir Şarkı  (BSABŞ)> Back Door > Easy > Miroh > BSABŞ > Back Door >  Voices > BSABŞ > All In >  God's Menu > Back Door > BSABŞ > Miroh...

7- Spotify'ın hazırladığı 'This is Stray Kids', 'Today's Top Hits ...' gibi listelere günde bir kere girip şarkıları dinleyin.

8- Ayarlardan 'Otomatik Çalma'yı etkisiz hale getirin. 

9- 'Karışık Çal' seçeneğini kapatın. Ücretsiz hesaplarda Karışık Çal'ı kapatma seçeneği telefonda bulunmuyor. Alternatif olarak 4-5 şarkılık, şarkıların tekrar etmediği birçok liste yapıp bu listeleri sıraya ekleyerek kullanabilirsiniz ya da bilgisayardan stream yapabilirsiniz. Bilgisayardaki ücretsiz hesabınızda 'Karışık Çal'ı kapatabilirsiniz.

10- Şarkıyı tekrara almayın. 

11- Spotify'ın ses seviyesi en az %50 olmalı. Kesinlikle sessize almayın. Bilgisayardan stream yapıyorsanız sistem sesini kapatabilirsiniz ya da kulaklık takabilirsiniz.

12- Spotify'ın sizi bot olarak algılamaması için saatte 2-3 tane şarkıyı 30 saniye dinledikten sonra atlayın.

13- Spotify ile etkileşim içinde olun. Bir listeyi çalmaya başlamadan önce Spotify'da biraz gezinebilir, şarkılar bitmeye yaklaştığında beğenebilir ve başka bir listeye ekleyebilirsiniz.

14- Şarkıları başa sarmayın, durdurmayın ve ilerletmeyin.

15- Yeni albüm/şarkı çıktığında linklerini sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. 

16- Eğer Premium hesap kullanıyorsanız şarkıları indirip çevrimdışı dinleyebilirsiniz FAKAT streamin sayılması için internete tekrar bağlanmanız gerektiğini unutmayın.

17- Uyurken kullanmak için uzun bir liste yapın ya da birçok listeyi sıraya ekleyin. Uyurken çalınan listeler stream için önemlidir.

18- Şarkıların çıktığı ilk 24 saatte mümkün olduğunca Çalma Listesi kullanmamaya, şarkıyı/albümü arama çubuğunda aratarak dinlemeye çalışın.

NOT: Çalma listeniz sıradan çalmıyorsa ya da aynı şarkı sürekli tekrar ediyorsa düzeltmek için  sıradaki/önceki şarkıya geçebildiğiniz durum çubuğunda alttaki resimdeki işarete tıklayıp yeşil olmamasını sağlamanız gerekiyor.

 

/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar