NAVER Makale Oylama Rehberi

 NAVER Nedir?

*Naver'ı Kore'nin çok amaçlı Google'ı olarak düşünebilirsiniz. Bizi ilgilendiren kısmı çok fazla insan Naver'ı kullandığı için burada yayımlanan Stray Kids ile ilgili makalelerin trendlerde olması birçok kişinin onlara karşı aşinalığının olmasını sağlar.

Nasıl Hesap Açılır? 

[cr: StrayKidsWorld9 (twt)]

1- naver.com internet sitesine girin. 

(Not: Uygulama indirerek de yapabilirsiniz fakat uygulamadan yaptığınızda çoğunlukla hesabınıza giriş yapmakta sorun yaşarsınız. Bu yüzden internet sitesinden giriş yapmanızı öneririz.)

2- Ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın. Ardından açılan menüden işaretli kısma tıklayın.


3- Sağ üst köşeden dil ayarlarını İngilizceye getirebilirsiniz. Ardından Facebook, Line kullanarak ya da resimde işaretli "Sign Up" seçeneğine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.


4- İlk tik işaretine tıklayarak kullanım koşullarını kabul edin. Ardından sizden birkaç bilgi isteyecek. 2. resimde sırasıyla "1. boşluk - Kullanıcı Adı, 2. boşluk - şifre, 3. boşluk - Aynı şifreyi bir daha girin, 4-5. boşluklar Ad/Soyadı, 6-7-8. boşluk Yıl/Ay/Gün doğum tarihi" bilgilerinizi istiyor.


5- Yukarıdaki bilgiler bittikten sonra birkaç bilgi daha isteyecek. En üstteki "Gender" kısmından cinsiyet seçin. İstiyorsanız 2. boşluğa bir kurtarma epostası girin. "Mobile Phone" kısmındaki ilk seçenekte ülkeler arasından Türkiye'yi bulup seçin. "Enter Phone Number" yazan 2. boşluğa telefon numaranızı yazın ve "Send Code" yazısına tıklayın. Ardından telefonunuza SMS ile bir kod gelecek, bu kodu "Enter verification code" yazan 3. boşluğa yazın ve "Sign Up" yazısına tıklayın.


NOT: Bir telefon numarası ile yalnıza bir Naver hesabı açabilirsiniz. Telefon numaranızı kullanarak bir hesap açtıktan sonra başka hesaplar açmak için Facebook hesaplarınızı kullanabilirsiniz.

Nasıl Makale Oylayabilirim?

1- Ana sayfadaki işaretli kutuya tıklayın, ardından arama çubuğuna "스트레이 키즈" (Stray Kids) yazın.

2- Çıkan sonuç sayfasının üst menüsünden "뉴스/News" sayfasına tıklayın ve buradan herhangi bir makaleyi seçin.

(NOT: Makale linklerini genelde Stray Kids resmi Twitter hesabı paylaşıyor ve biz de Instagram hikayemize ekliyoruz. Linklere tıklayarak doğrudan makalenin olduğu sayfaya giriş yapabilirsiniz."

3-  Açtığınız makalenin sonuna gelin ve 1. emojiye tıklayıp öneri kutusuna tıklayın.


4- Öneri kutusuna tıkladıktan sonra kutunun yanındaki 'Paylaşma' işaretine tıklayıp makaleyi Stray Kids'i etiketleyip 스트레이키즈  #StrayKids ve #스트레이키즈 kalıp ve tagleri ile Twitter'da paylaşın. 

Sıkça Sorulan Sorular

❔: Başka hesaplar açabilir miyim? Hesaplarımın arasında geçiş yapabilir miyim?

-Yapabilirsiniz. Bunun için;
1- Ana sayfanın sol üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.


2- Açılan menüyü en aşağı kaydırıp işaretli yazıya tıkladığınızda mevcut hesabınızdan çıkış yapmış oluyorsunuz. Tekrar giriş yaparken istediğiniz herhangi bir hesapla giriş yapabilirsiniz.


(Not: Eğer birden fazla Facebook hesabı ile giriş yapmak istiyorsanız her defasında giriş yaptığınız Facebook hesabınızın ayarlarından Naver bağlantısını kesmeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için "Whosfan Oylama Rehberi" postumuzun "Sıkça Sorulan Sorular" bölümündeki "Facebook hesapları arasında geçiş yapma" kısmına göz atabilirsiniz.)

/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar