MelOn Hesap Açma Rehberi

 MelOn Nedir?

    MelOn Kore'nin en büyük dijital platformu. Normalde sadece Kore'deki fanlar hesap açabiliyorken artık MelOn uluslararası fanların da Kore'ye ait telefon numarası olmadan hesap açmalarına olanak sağlıyor FAKAT Kore'ye ait bir telefon numaramız olmadığı için hesabı onaylatamıyoruz. Hesabımız onaylı hesap olmadığı için de stream yapmaya yarayan "Streaming Pass"i alamıyoruz.

    YİNE DE Stray Kids'i takip ederek sanatçı sıralamasında yükselmesini sağlayabilir, şarkıları beğenip 1 dakikalık kısımlarını dinleyebilir ve gerektiğinde 'MelOn Gerçek Zamanlı Sıralaması'na katkıda bulunabiliriz..

ÖNEMLİ NOT: Şarkılara yorum yapmamaya çalışın çünkü bazen Koreli netizenler MelOn'daki şarkı yorumlarına bakıp şarkının viral olmasını sağlayacak eğlenceli "KORECE" yorumlar bulup paylaşıyorlar. Kore'ye ait bir dijital platformda Koreli olmayan fanları görmek onları rahatsız edecektir. Bizim yalnızca Stray Kids'i takip edip şarkıları beğenmemiz (yapabilecek durumdaysak stream yapalım) ve platformun koreli fanlara ait olduğunu unutmamamız daha faydalı olacaktır.

ÖNEMLİ NOT 2: Stray Kids yeni şarkı/albüm çıkarttığında takip etmeye başlarsanız eğer Sanatçı Sıralaması'nda çok daha yüksek bir sıralama elde edebiliriz.

Nasıl Hesap Açılır?

1- Hesap açmaya başlamadan önce uygulamayı indirmemiz gerekiyor ya da internet sitesinden girebiliriz. [İnternet sitesi linki için tıklayınız.]

*Uygulama Play Store'da mevcut değil bu yüzden apk versiyonunu indireceğiz. 

Android indirme linki için tıklayınız.

*IOS için ise Apple Store ayarlarından ülkeyi Güney Kore'ye ayarlamanız gerekiyor. Ardından App Store'da "MelOn"u aratarak uygulamayı bulabilirsiniz. Apple Store ayarlarından ülkeyi değiştirmek için;

  • Ayarlara girip profilinize tıklayın.
  • "Find My" seçeneğine tıklayın.
  • "View Account" seçeneğine tıklayın.
  • "Country/Region" seçeneğine tıklayıp konumu Güney Kore'ye ayarlayın.

2- Uygulamayı indirdikten sonra açın ve ana sayfanın sağ üst köşesindeki alt alta üç çizgiye tıklayın.


3- İşaretli kısma tıklayın.


4- Kakao hesabı ile giriş yapmayı seçin.


5- Kakao hesabınızın mail adresi ile şifresini girip "Oturum aç" seçeneğine tıklayın. Eğer bir Kakao hesabınız yoksa "Yeni Kakao hesabı oluştur" seçeneğine tıklayıp bir Kakao hesabı oluşturun.

Not: Mail ve parola yazdıktan sonra altta çıkan "Stay logged in" seçeneğine tıklamadığınıza emin olun.

6- "Accept All" yazısının yanındaki tik işaretine tıklayın ve ardından "Accept and Continue" seçeneğine tıklayın.


7- İşaretli ilk tik simgesini işaretleyin ve en alttaki işaretli yazıya tıklayın.


8- Bilgilerinizi kontrol edip işaretli yazıya tıklayın.

Stray Kids'i ve Üyeleri Nasıl Takip Edebilirim?

1- Alt menüden "Arama" simgesine tıklayın.


2- Arama çubuğuna Stray Kids yazın ve çıkan seçeneklerden işaretli olan yere tıklayın. (Stray Kids'i Korece yazmak zorunda değilsiniz.)


3- Stray Kids'in fotoğrafının sol tarafındaki işaretli "Yıldız" simgesine tıklayarak takip edebilirsiniz. Takip ettiğinizde yıldız simgesinin içi dolu gözükmeli.


4- Stray Kids'in profilinin üst menüsünden işaretli yazıya tıklayın.


5- Resimde işaretli yerde üyelerin Korece isimleri yazıyor. Bir üyenin ismine tıklayın.


6- İsmine tıkladığınız üyenin profil resminin sol tarafındaki "Yıldız" simgesine tıklayın. Takip ettiğinizde yıldız simgesinin içi dolu gözükmeli. Tüm üyeleri takip ettiğinize emin olun.

Stray Kids Şarkılarını ve Albümlerini Nasıl Beğenebilirim?

1- Stray Kids'in profilinin üst menüsünden işaretli yazıya tıklayın. 


2- İstediğiniz herhangi bir şarkının üstüne tıklayın ve şarkı resminin sol altındaki "Kalp" simgesine tıklayın. Şarkıyı beğendiğinizde kalp simgesinin içi dolu gözükmeli.


3- Stray Kids'in profilinin üst menüsünden işaretli yazıya tıklayın.


4- İstediğiniz herhangi bir albümün üstüne tıklayın ve albüm resminin altındaki "Kalp" simgesine tıklayın. Albümü beğendiğinizde kalp simgesinin içi dolu gözükmeli.

Sıkça Sorulan Sorular:

❔: Bu yaptıklarımız MelOn Listeleri'ni etkiler mi?

-Maalesef hesaplarımız onaylı hesaplar olmadıkları için stream yapamıyoruz ve bu listeler çoğunlukla streamden oluşuyor. Fakat MelOn Artist Ranking dediğimiz Sanatçı Sıralaması'nı hesap açıp Stray Kids'i takip etmemiz doğrudan etkiliyor. Ayrıca şarkıları da beğenebiliyoruz. Listelere etki etmese de Stray Kids'in bu platformda popüler hale gelmesi için önemli.

❔: MelOn hesabımdan çıkıp başka bir hesaptan tekrar giriş yapabilir miyim?

- Eğer Kakao hesabınızı girerken "Stay Logged In" seçeneğine tıklamadıysanız MelOn web sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Web sitesi linki için tıklayınız.

1- Ana sayfanın sol üstündeki alt alta üç çizgiye tıklayın.

2- İşaretli yazıya tıklayın.

3- İşaretli seçeneğin üstüne tıklayın.


/Anlamadığınız yer, sormak istediğiniz sorular olursa yorumlara yazabilirsiniz./

Yorumlar

  1. Şimdiden takip edelim mi? Yolsa albüm çıkınca mı takip edelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç dönüt yaptığımız için üzgünüz aşk, fakat rehberi Instagram hesabımızda paylaşırken de not düştüğümüz gibi albüm çıktığında takip etmek sanatçı sıralamasında yükselmesini sağlardı. Beklediğimiz gibi de oldu <3

      Sil

Yorum Gönder